Uncategorized

PEERS-training voor autistische jongeren

Afgelopen zomer vond de eerste PEERS-training plaats. Acht jonge mensen met autisme kwamen veertien weken bij elkaar en sloten dit traject feestelijk af met een diploma. Je leest er meer over in dit artikel.

Vriendschapstraining

De PEERS-training is bedoeld voor jongeren van twaalf tot achttien jaar die een normale intelligentie en een vorm van autisme hebben. Zij worden stapsgewijs getraind in het opbouwen en onderhouden van vriendschappen. Ook ouders spelen een belangrijke rol: zij leren hoe ze hun kind hierbij kunnen coachen. De cursus werd gegeven door medewerkers uit de Jeugd- en Gezinsteams die afkomstig zijn van MEE; dé organisatie die zich inzet voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.

Ervaringen van ouders

Ouders beoordeelden de training gemiddeld met een acht. Zij gaven aan dat hun zoon of dochter hierdoor is gegroeid, meer zelfvertrouwen en handvatten voor het maken van vrienden heeft gekregen. Ook zijzelf hadden er veel aan. Ze konden ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden, kregen handige coachtips en kwamen -net als de jongeren- met plezier naar de training. Enkele quotes:

“Het zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst van mijn kind zijn zeer verbeterd, dit kan niet alleen ik maar ook de omgeving aan hem merken.”

“Het belangrijkste wat ik uit deze training meeneem, is een groter vertrouwen in de zelfredzaamheid van mijn kind en de inspiratie door ouders met een ‘ vergelijkbaar’ kind.”

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact op via 06-10684629, 06-54755821 of peers@meezhn.nl. Opgeven voor de training kan op de website van MEE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *