Wat we doen

Ouderschap Blijft, ook als je geen liefdespartner meer bent

Scheiden is vaak heel emotioneel. Als er kinderen zijn moet je als ouder ondanks al je eigen emoties, hun belang zo goed mogelijk samen met je ex-partner blijven behartigen. Dat kan heel ingewikkeld zijn. Gezinscoach Mark beschrijft op een mooie manier hoe het proces kan gaan. Het Jeugd- en gezinsteam Holland Rijnland biedt training en begeleiding om ouders hierbij te helpen.

‘De tijd van onbezorgdheid is voorbij. Vandaag begint de lange weg naar morgen’. Zo begint de tune van lands meest bekende soap ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Jarenlang heb je samen op het puntje van de bank naast elkaar gezeten. Als partners in love, knie aan knie verwondert over wat er toch allemaal gebeurt in de serie. De huwelijken en scheidingen wisselden elkaar tijdens dit half uurtje sneller af dan dat de koffie lauw werd. Ook toen er kinderen kwamen bleven de tijden goed en gingen jullie van partners naar ouders in love.

Geen partners in liefde meer, maar wel ouders van de kinderen

En toen kwam de klad er in. Langzaam maar zeker kwam de serie uit de beeldbuis geslopen en bleek de ‘knie aan knie’ toch wat beklemmend te zijn. De slechte tijden haalden de goede steeds vaker in tot de onvermijdelijke scheiding meer was dan een gebeurtenis op tv.

Emotioneel, verdrietig, boos, teleurgesteld, bang en bezorgd.  Hoe nu verder? Geen partners in de liefde meer, maar wel ouders van de kinderen! Wie helpt? Wie geeft raad? Waar doe je goed aan? Hoe regelen we het samen goed voor de kinderen?

Allemaal vragen die wij tegen komen bij het Jeugd- & Gezinsteam in Holland Rijnland. Dat maakt dat medewerkers van het JGT zijn getraind in de begeleiding van ouders in scheiding door middel van de methode Ouderschap Blijft. Want ook al ben je geen partner in de liefde meer, je bent en blijft ouder. Altijd! En wij helpen graag om dit goed te organiseren.

Mark Russchenberg, gezinscoach JGT Leiden Merenwijk

foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *