Deskundigheid

Kleur bekennen: een welkome aanvulling op gesprekstechnieken voor jongeren

Veel jongeren vinden het lastig om te praten over hun gevoel of over dingen die ze hebben meegemaakt. Dat zien we regelmatig bij het Jeugd- en Gezinsteam. Daarom is het handig dat wij als medewerkers meerdere technieken in kunnen zetten als we met hen aan slag gaan.

Om ons hier verder in te bekwamen, organiseerden wij van het Jeugd- en gezinsteam Sassenheim-Warmond en Voorhout onlangs een inspiratie-uurtje met het thema: ‘kleur bekennen’. 14 van onze medewerkers gingen met trainster Dana Boekholt aan het werk.

Wat is kleur bekennen?

Kleur bekennen is een creatieve manier van hulpverlenen speciaal voor jongeren. Door creatieve opdrachten kunnen zij toch hun gevoel en emotie uiten. Er zijn diverse manieren van creatief werken die je daarbij in kunt zetten zoals teken je verhaal, duplo-poppetjes, kinderyoga en toneelstukjes. Wij hebben geoefend met een aantal van deze technieken.

Het was een heel interessante, leuke training. Ik heb veel dingen geleerd. Deze techniek is welkome aanvulling op de gesprekstechnieken die ik al toepas in mijn werk met jongeren.

Op een leuke manier onze kennis vergroten

Bij het Jeugd- en Gezinsteam komen heel veel verschillende ouders, jongeren en kinderen met de meest uiteenlopende hulpvragen. Dan is het fijn als je meerdere technieken tot je beschikking hebt om hen te helpen. Om onze kennis te vergroten en met elkaar te delen, organiseren wij regelmatig een inspiratie-uurtje over een bepaald thema. Op deze manier hoeft deskundigheid vergroten helemaal niet zoveel tijd te kosten.

Sabine van Maris, medewerker JGT Sassenheim/Warmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *