Nieuws

JGT medewerkers getraind in Verbindend Gezag®

Onze medewerkers worden momenteel getraind in “Verbindend Gezag®”. Met deze aanpak hebben zij extra gereedschap in huis om situaties waarbij de relatie tussen ouders en kinderen ernstig is verstoord in te kunnen zetten.

Kathelijne van Dongen is een van de trainers

Wat is Verbindend gezag® 

Verbindend gezag® geeft ouders praktische handvatten om uit de machteloosheid te stappen. Bijvoorbeeld door als ouder meer controle te hebben over het eigen gedrag maar ook om het durven neerzetten van het gezag. Het stellen van grenzen zonder te dreigen, preken of opgeven. 
Ouders worden gestimuleerd om, ondanks alle moeilijkheden, toch fijne en positieve dingen voor en met hun kind te doen, zodat er weer een gevoel kan ontstaan: ik doe er toe als ouder en ik doe er toe als kind van mijn ouders. 

Verbindend Gezag is niet alleen geschikt voor het begeleiden van gezinnen, maar ook voor gemeenten die aan de slag willen met groepen jongeren die overlast veroorzaken. In onze regio loopt de Gemeente Teylingen daarin voorop. In dit filmpje kunt u hun aanpak bekijken. Heeft u een vraag naar aanleiding van het filmpje, stuur die dan naar verbindendgezag@jgthollandrijnland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *