Nieuwsbericht Juni

JGT-ers Lisse op huisartsen tour

Een aantal keer per jaar stapt een aantal medewerkers van het JGT en het Centrum voor Jeugd en Gezin uit Lisse op de fiets om de 5 lokale huisartsenpraktijken te bezoeken. Omdat wij met elkaar zorg dragen voor de jeugdigen en de gezinnen in Lisse, is het belangrijk dat wij elkaar kennen en ook letterlijk weten te vinden.Wij bespreken met de huisartsen hoe we zo goed mogelijk kunnen samenwerken en de hulp voor gezinnen kunnen stroomlijnen.

Omdat wij merken dat het voor huisartsen niet altijd duidelijk is wat wij nou precies doen als JGT in het Centrum voor Jeugd en Gezin, hebben wij daarom deze keer een cadeautje meegebracht: een paraplu! Het laat zien wie wat doet. 

De huisartsen vinden het fijn dat wij een aantal keer per jaar bij hun ‘op consult’  komen om uit te wisselen wat er speelt. Een goede manier om elkaar beter te leren kennen!

Sinds 1 april is Juliette Bandstra vanuit het JGT praktijkondersteuner jeugd in de huisartsenpraktijk. Zij is 1 dagdeel per week aanwezig in de huisartsenpraktijk en helpt bij het gerichter verwijzen naar specialistische zorg en voorliggende voorzieningen in de regio. Op deze manier kunnen we sneller psychosociale of psychiatrische problematiek bij het kind herkennen. Alle huisartsen in Lisse kunnen gebruik maken van deze praktijkondersteuner jeugd. Het is extra service voor jongeren en ouders die meer begeleiding en ondersteuning kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *