DeskundigheidTrainingen

Hoe ben je pionier in jeugdzorgland? Dat en meer in de JGT training.

Ga naast het gezin staan en sluit aan bij hun situatie. Ook als dat betekent dat je moet afdalen in de put om hen vandaaruit te kunnen bereiken. Dat is een van de dingen die ik leer vandaag. Vandaag doe ik mee met vijftien collega’s aan de training voor medewerkers van het jeugd- en gezinsteam of kortgezegd: het JGT! Want hoewel het natuurlijk allemaal goed opgeleide jeugdzorgprofessionals zijn, heeft het JGT wel een aparte positie binnen de jeugdzorg. En het is belangrijk om daar zo nu en dan eens goed bij stil te staan. De training is voor alle nieuwe medewerkers zoals ik, maar ook voor andere JGT-ers die daar behoefte aan hebben.

Bij het JGT kan iedereen terecht die problemen ervaart in de opvoeding. Van ouders met zorgen over een kind dat niet goed eet, tot mensen die grote schulden hebben en door psychische problemen moeite hebben een goede ouder te zijn. Dat betekent dat je als medewerker goed moeten kunnen aansluiten bij veel verschillende mensen in verschillende situaties met de meest uiteenlopende problemen. Je begrijpt, dat vraagt wel wat van je!

Duidelijk zijn zonder mensen af te schrikken

Maar er zijn meer dingen waar het vandaag over gaat. Dilemma’s waar je vanuit de specifieke rol mee te maken krijgt. Als kinderen serieus worden bedreigd in hun ontwikkeling hebben JGT-ers de wettelijke taak om ouders daarop aan te spreken en in het uiterste geval de weg naar de Raad voor de Kinderbescherming te bewandelen. De hulp is dus wel vrijwillig, maar niet helemaal vrijblijvend. Daar wil je duidelijk over zijn naar ouders, maar hoe doe je dat? Je wil ze natuurlijk niet wegjagen en de drempel voor hulp laag houden.

Hoe ben je pionier in een wereld die nog niet is veranderd?

Bij het JGT zijn geen wachtlijsten en de eisen aan registratie zijn minimaal. De teams worden door de gemeenten ingezet als vliegwiel voor de transformatie van de jeugdzorg, pioniers dus. Maar wel pioniers die werken in een wereld die nog niet helemaal is mee veranderd. Hoe ga je daarmee om?

Je moet er wel het type voor zijn

Dit, en nog veel meer kwesties kwamen aan de orde vandaag. Ik vond het heel leerzaam om even mee te mogen doen en een kijkje te krijgen in wat er gebeurt in de teams. Dat is veel. Er is veel ruimte voor vernieuwing, je moet actief zijn in de samenwerking met lokale partners en met veel verschillende mensen kunnen omgaan. Kortom, je moet er wel een type voor zijn, maar als ik naar deze groep kijk, zit dat wel goed!

Jeanette, communicatieadviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *