Uncategorized

Een ouder vertelt

Het hebben van een kind met een stoornis in het autistisch spectrum heeft een enorme impact op een gezin. Hoe ga je daar als ouder mee om? Welke dillema’s kom je tegen en hoe zorg je goed voor jezelf en de andere kinderen in het gezin? Bij ons Jeugd- & Gezinsteam in Roodenburg hebben we een groep voor ouders die in deze situatie zitten. Ouders vinden het heel prettig om van elkaar te leren. Een trouwe bezoeker verwoord het als volgt:

‘Ik ga altijd met nieuwe inzichten en vol inspiratie naar huis. Het is zo fijn om met andere ouders praktische tips en ervaringen uit te wisselen. We kunnen veel van elkaar leren. De avonden geven mij nieuwe energie alleen al doordat ik hoor dat andere ouders het ook zwaar vinden en tegen dezelfde dilemma’s oplopen bij de opvoeding. Erkenning van het feit het pittig is en het samen hierover praten geeft me net de hart onder de riem die ik nodig heb!’

Soms heb je niet altijd hulpverleners nodig maar kun je ook veel leren van elkaar. Dat is waar deze avonden volop aan bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *