TrainingenWat we doen

Coole kikkertraining helpt kinderen sociaal vaardiger en weerbaarder te maken

Coole Kikkertraining

Ieder kind wil erbij horen en plezier hebben. Maar dat lukt niet altijd.
Soms is het voor kinderen moeilijk om te weten hoe je vrienden kunt maken en houden. Hoe je goed voor jezelf kunt opkomen, samen kunt spelen en conflicten kunt oplossen. Deze week is de Coole Kikker training gestart bij het JGT Oegstgeest, een vrolijke, speelse en positieve training om kinderen sociaal vaardiger en weerbaarder te maken.

In de training leren kinderen hoe hun gedachten invloed hebben op hun gevoel. Zij gaan de komende 10 weken met elkaar aan de slag met thema’s als: wie ben je, hoe geef je iemand en compliment en hoe reageer je zelf als iemand jou een compliment maakt? Maar ook hoe vraag je of je mee mag spelen en hoe ga je er mee om als iemand iets anders wil dan jij? En hoe zeg je dat je iets niet wil?

Voor wie en hoe?

De Coole Kikkertraining is een groepstraining van 10 bijeenkomsten voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Spelenderwijs krijgen kinderen handvatten waardoor zij zich sterker voelen staan. Het werkboek helpt thuis en op school het geleerde te oefenen en kan later gebruikt worden als naslagwerk. Halverwege is er een ouderavond. De trainers zijn verbonden aan het Centrum voor Jeugd en Gezin

Meer informatie en aanmelden

Als u meer wilt weten over deze training, of als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met het Jeugd- en Gezinsteam in Oegstgeest: 088-2542364, of een mail sturen naar jgtoegstgeest@jgthollandrijnland.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt er een bijdrage van 10,00 gevraagd voor het werkboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *